Solar2Enjoy | Thermostaten

Draadloze thermostaten.

Bij draadloze thermostaten heeft de thermostaat de functie als “zender” en wordt deze gekoppeld aan een “ontvanger” die feitelijk het infrarood paneel in- en uitschakelt. Oftewel de elektriciteit afsluit of doorlaat richting paneel. Het grote voordeel hiervan is dat in veel gevallen de ontvangstmodule op een niet- of nauwelijks zichtbare plek kan worden weggewerkt, terwijl de thermostaat op elke gewenste plek kan worden geplaatst. Los of ergens aan de muur, dat is uw keuze. Dit voorkomt lelijke” draadverbindingen, al dan niet in een kabelgoot weggewerkt.

Thermostaten

Computherm Thermostaat Q-7 RF

Deze thermostaat is digitaal draadloos, programmeerbaar en is belastbaar tot 6A/1300 Watt. Deze thermostaat kan meerdere ontvangers/schakelkastjes aansturen die dicht bij het paneel moeten worden gemonteerd. Er wordt standaard bij deze thermostaat Q-7RF één ontvanger geleverd. De fabrieksgarantie is 2 jaar.

 • Programmeerbaar & individueel: de wandthermostaat maakt voor alle dagen van de week dagelijks 6 vrij te kiezen en van elkaar onafhankelijke schakeltijdpunten en een vakantieprogramma voor gepersonaliseerde & automatische temperatuuraanpassing (eigen verwarmingsprogramma), waarbij wordt bepaald wanneer de gewenste temperatuur op verschillende dagtijden moet worden uitgevoerd.
 • Gewenste temperatuur: door de temperatuurregelaar van de kamerthermostaat kan een eenvoudige instelling van de gewenste temperatuur tussen 5 en 40 °C in stappen van 0,5 °C worden uitgevoerd – bovendien beschikt de thermostaat over een pompbeschermingsfunctie voor het verwarmingsvrije seizoen.
 • Exacte temperatuurinstelling & weergave: het digitale display is in een modern blauw verlicht, waarop enerzijds door de thermometer betrouwbaar de ingestelde gewenste en de huidige kamertemperatuur, anderzijds de tijd en de datum worden weergegeven – veel nauwkeuriger meten en instellen dan bij traditionele thermostaten en zowel voor koelen als verwarmen inzetbaar.
 • Constante kamertemperatuur: de digitale thermostaat bevat een schakelgevoeligheid van naar keuze ± 0,3/0,2 of 0,1 graden en maakt daardoor een gelijkmatige en constante kamertemperatuur mogelijk, dankzij de combinatie van draadloze en mobiele kamerthermostaat en ontvanger kan de temperatuur ook bij kamerwisseling worden ingesteld.

Thermostaat Q-7 RF

Schakelspanning: 24 V AC/DC, 250 V AC, 50 Hz
Stroomverbruik: 6 W.
Temperatuurmeetbereik: 3-45 °C (in stappen van 0,1 °C).
Instelbaar temperatuurbereik: 5-40 °C (in stappen van 0,5 °C).
Meetnauwkeurigheid van de temperatuur: ± 0,5 °C.

Computherm Ontvanger Q7-RX

Deze ontvangers zijn speciaal bedoeld voor de Q7-RF draadloze programmeerbare thermostaat van Computherm. De Q7-RF wordt standaard met 1 ontvanger geleverd. Met extra losse ontvangers kunt u met dezelfde thermostaat meerdere panelen tegelijk aansturen. Het zogenaamde “pairen” van de Q7-RX ontvangers met de Q7-RF is eenvoudig en snel te realiseren.

Samenvattend:

 • Losse ontvanger voor thermostaat Q7-RF
 • Belastbaar tot 6A / 1300W
 • Garantie 2 jaar

DOWNLOADEN

CompuTherm Ontvanger Q7-RX

Er zijn voor dit product geen Downloads beschikbaar

Computherm Thermostaat Q8-RF(TX) met plug-in ontvanger Q1-RX

De Computherm Q8-RF(TX)/Q1-RX  is een “plug-in” set  geleverd met een draadloze programmeerbare thermostaat Q8-RF(TX), die qua functionaliteit gelijk is aan de Q7-RF. De plug-in ontvanger Q1-RX is 16A/3500W belastbaar en daardoor geschikt voor een of meerdere infrarood panelen tegelijk.

Specificaties:

Reikwijdte 50 meter zonder obstakel.
Temperatuurmeetbereik: 3-45 °C (in stappen van 0,1 °C).
Kalibratiebereik van de temperatuur: ± 3 °C
(in stappen van 0,1 °C).
Stroomverbruik: 6 W.
Uitgangsspanning: 230 V AC, 50 Hz

Samenvattend:

 • Set bestaande uit:
 • Plug-in ontvanger (wandcontactdoos nodig) (Q1-RX)
 • Programmeerbare digitale draadloze thermostaat (Q8-RF(TX))
 • 16A / 3500W belastbaar
 • Garantie 2 jaar

DOWNLOADEN

Koppeling tussen Thermostaat Q8-RF(TX) en ontvanger Q1-RX

Handleiding voor koppeling tussen Q8-RF(TX) en Q1-RX

Salus

Salus Thermostaat WBRT520TX+

De Salus WBRT520TX+ is een functionele programmeerbare Radio Frequente (RF) thermostaat. Deze thermostaat is zeer geschikt voor het regelen van elektrische verwarming door de Start-Stop functie volgens Eco-design. Door zijn grote display, eenvoudige bediening en duidelijke afleesbaarheid zorgt dit voor extra comfort. U kunt de thermostaat naar wens koppelen met de los verkrijgbare RF ontvangstcomponenten: SPE868, de RXRT510 en/of de SR868.

Specificaties:

 • Voeding:  2x AA batterij (inclusief)
 • Bereik: 5°C – 32,5°C
 • Afmetingen: 95 x 118 x 26 mm (HxBxD)
 • RF frequentie: 868Mhz. (tot 30 meter bereik)
 • PIN beveiliging mogelijk
 • Garantie: 5 jaar

U kunt max. 4 componenten koppelen aan de Salus WBRT520TX+ draadloze programmeerbare Thermostaat