Solar2Enjoy Hoofdkantoor Gildeweg 17F 4383NH Vlissingen

E-mail algemene vragen:
(verkoop, informatie)
E: info@s2ezeeland.nl

Voor verkoop, service en planning of overige vragen
bel tijdens kantooruren:
T: +31 (0)118-855561

Openingstijden administratie
en showroom 2022

Maandag: 09:00 t/m 17:00 uur
Dinsdag:09:00 t/m 17:00 uur
Woensdag:09:00 t/m 17:00 uur
Donderdag:09:00 t/m 17:00 uur
Vrijdag:09:00 t/m 17:00 uur Zaterdag:gesloten Zondag:gesloten

Onze producten

| Veelgestelde vragen

Frequently Asked Questions

FAQ
Wij zetten de meest gestelde vragen over zonnepanelen, omvormer en optimizer door Solar2Enjoy Zeeland klanten op een rijtje: 

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bevatten zonnecellen. Deze zonnecellen zetten het (zon)licht dat op het paneel schijnt om in gelijkstroom. Deze gelijkstroom wordt door het zonnepaneel (solar) bekabeling naar uw omvormer geleidt, welke ervoor zorgt dat de gelijkstroom wordt omgevormd tot wisselstroom. Wisselstroom is de stroom die je in jouw huishouden gebruikt voor de elektrische apparatuur. Vanaf de omvormer gaat de wisselstroom naar de meterkast, van waaruit de stroom wordt verdeeld binnen jouw woning. Het overschot wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet en gesaldeerd.

Wat is Wattpiek?

Zoals bekend is de opbrengst van een zonnepaneel afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht die het opvangt. De opbrengst van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wp, wat staat voor wattpiek. Wp staat voor de opbrengst in de meest ideale omstandigheden, dus wanneer er veel zonlicht op het paneel schijnt. Hierdoor betekent het niet automatisch dat een paneel van 180Wp ook daadwerkelijk 180Wp oplevert.

De kosten van een zonnepaneel

Als u zonnepanelen gaat aanschaffen, kijkt u natuurlijk naar de prijs. Kijk bij zonnepanelen aanschaffen NIET naar de prijs per zonnepaneel, maar naar de prijs per capaciteitseenheid (Wp). Een zonnepaneel van 300Wp dat ₮ 230,- kost is efficiÃŦnter dan een zonnepaneel van 280 Wp dat ₮ 220,- kost. Het eerste zonnepaneel kost namelijk ₮ 0,77 per Wp en de tweede ₮ 0,79 per Wp.

Hoe werkt een omvormer?

De zonnepanelen op je dak genereren gelijkstroom. Dit moet worden omgezet naar wisselstroom die je uit het stopcontact haalt. Daarvoor heb je een omvormer nodig. De omvormer zet de gelijkstroom om naar bruikbare wisselstroom.

Wat is het verschil tussen wel of geen optimizer?

  • Zonder optimizer werken alle panelen samen en worden de panelen beinvloed door de zwakste module.
  • Met een optimizer kan elke module onafhankelijk presteren van elkaar, dit levert tot wel 30% meer energie op. In deze gevallen is het handig om te kiezen voor een optimizer . Achter elk zonnepaneel zit dan een zogenaamde MPP tracker die de opbrengst per paneel maximaliseert. De gelijkstroom wordt dan, net als bij stringomvormers, pas omgezet naar wisselstroom bij een centrale omvormer. Zo wordt de opbrengst per paneel geoptimaliseerd, een ander voordeel van deze oplossing is dat je per paneel kan monitoren.

Zit er veel onderhoud aan zonnepanelen?

Nee, dat valt erg mee. In principe geldt dat als je zonnepanelen plaatst onder een hoek van 30 graden of meer, deze door de regen schoongemaakt worden. Voor zonnepanelen onder een hoek van 15 graden is het aan te raden deze ieder jaar vrij te maken van vuil. Zo zorg je voor een optimale opbrengst. 

Onze 6 tips voor zonnepanelen schoonmaken.

Schoonmaken zonnepanelen? April is hÃĐt moment om uw zonnepanelen de jaarlijkse reinigingsbeurt te geven. De zonnige 6 maanden staan voor de deur en die maanden zorgen voor 75% van de jaarlijkse opbrengst. En door onderzoek is gebleken dat het jaarlijks schoonmaken van zonnepanelen een extra rendement van 3%  tot 5% oplevert.

Beter met schone zonnepanelen de zomer door dan met bevuilde panelen.

  1. Werk veilig. Kan je er nou niet goed en veilig bij, laat dan een glazenwasser het werk opknappen. Vraag wel even na of hij ervaring heeft met zonnepanelen.
  2. Schakel de installatie tijdens het schoonmaken uit. Werk het liefst ’s op een moment dat er weinig zon op het paneel valt: ’s ochtends als het schemerig is of als het flink bewolkt is. De panelen mogen niet heet zijn.
  3. Leun niet op de panelen en stoot niet met harde voorwerpen op het glas.
  4. Kom niet aan de bekabeling en connectoren.
  5. Gebruik (gedemineraliseerd) water en een zachte spons of doek. Gebruik in elk geval geen bijtende schoonmaakmiddelen en spuit ze ook niet schoon met de hoge druk reiniger. Lees in de handleiding van de zonnepanelen welke schoonmaakmiddelen je mag gebruiken.  Vaak mag glasreiniger wel, maar check het voor de zekerheid.
  6. Betreed uw schuine dak alleen met een valbeveiliging.

Zonnepanelen en bliksem

Brand veroorzaakt door zonnepanelen is uitzonderlijk. Ook de kans op blikseminslag wordt niet groter met zonnepanelen op je dak. Maar je wilt ook niet dat je dure systeem tijdens onweer schade oploopt.
Daarom 6 tips van de consumentenbond over bliksembeveiliging en elektrische veiligheid van zonnepanelen.
| Snelle ondersteuning

Wij kunnen je helpen

support

Support

Wij houden het graag simpel,
Bij een storing aan uw geleverd systeem.

Meer informatie

Professionele Plaatsing

Dat is wat u verdient.

Of gratis advies gesprek

Uitstekende service

  5-sterren specialist!