Omvormers | Solar2Enjoy |

Omvormers

Omvormers zijn veelal serie geschakeld, wat betekent dat bij storing een groot gedeelte van de opbrengst wegvalt. Ga dan maar eens zoeken welk paneel storing heeft.

In 2012 is Carlos Klerkx als één van de eerste leveranciers in Zeeland gaan werken met de omvormers van SolarEdge. SolarEdge levert omvormers die werken met de z.g. Optimizer-Stringomvormer, parallel geschakeld. Hierbij worden de zonnepanelen via een optimizer per paneel gekoppeld. Dit systeem is uitermate geschikt voor daken waar men te maken heeft met schaduw, schoorstenen, bomen enz. Maar ook bij storing is alleen het paneel waar de storing in zit van invloed op de opbrengst. De andere panelen werken gewoon door.

Via de licentievrije software van SolarEdge kan men de afzonderlijke
panelen 24/7 monitoren. Het paneel waar de storing in zit is direct zichtbaar en makkelijk te vervangen. SOLAR2Enjoy Zeeland monitort dagelijks voor haar klanten de systemen. En een bijkomend groot voordeel is dat bij uitval van het elektriciteitsnet of storing de afzonderlijke panelen terugvallen naar 1 volt per paneel, tegen 30+ volt bij serie-geschakelde omvormers. Dus ook nog veel veiliger.